NFL Optakt – San Fransisco 49’ers vs Minnesota Vikings

September 27, 2009 at 2:17 pm (1) (, , )

Så starter tredje uge af National Football League om et par timer, og det er med nogle utroligt interessante kampe på bordet som kan gå hen og give os nogle meget interessante svar på nogle af de spørgsmål som de to første uger immervæk har stillet. F.eks. om hvorvidt 49′ers løbeforsvar er for real – de står over for den ulitmative test af sit personel når de kl. cirka 19 står overfor Vikings løbeoffensiv med Adrian “All-Day” Peterson, G Steve Hutchinson, T Ryan McKinnie og resten af Vikings ufatteligt dominerende offensive linje. Sidste gang Peterson stod overfor 49′ers havde han sin dårligste rushing dag siden Little league football dagene og fik sølle 3 yards på 16 carries. Peterson har udtalt, at den kamp stadig står som et mareridt for ham og, at han i den henseende stadig ser game-tapes fra den oplevelse for at holde sin arbejdsmoral i top og fokusere på de små forbedringer i sit, i forvejen, imponerende arsenal af finter, power moves og hvad dertil hører. For 49′ers er det afgørende, at DE Justin Smith og resten af den defensive linje har styrken og gåpåmodet til at forcere dobbeltopdækninger langs den offensive linje så en af NFLs bedste linebacker kæder (Haralson, Spikes, Willis og Lawson) har plads til at sværme til boldholderen og få lavet tacklingen. Desuden har 49′ers efterhånden fået en meget fysisk betonet secondary som bestemt ikke er bange for at hjælpe mod løbet. Den er ført an af CB Nate Clements som ofte flyver frem fra sin position og laver tacklingen på løb på ydersiden i hans retning.

Hvis der er noget de to første uger har vist omkring Peterson, så er det, at han kan ligge selv store linebackers ned med sit eksplosive stiff-arm power move, og at han ligeså kan finte selv den hurtigste DB helt rundt på gulvet med sit fodskifte og kraftfulde løbestil. Bedst illustreret på hans 64 yard Touchdown løb mod Browns og ligeså på et play mod Lions hvor han fik en Lions linebacker til at ligne en skoledreng. Patrick Willis mod Adrian Peterson er en matchup mellem to af de mest dominerende unge kræfter i hele NFL og det bliver meget interessant at se udfaldet.

Ligeledes er der på den modsate side af bolden interessante matchups mellem Vikings velpræsterende defense (nummer 1 mod løbet de seneste 3 sæsoner i træk) overfor en 49′ers løbeoffensiv som i sidste uge, mod Seahawks, løb over, under og igennem Hawks og hvor Frank Gore alene stod for 207 yards på jorden og 2 touchdowns på bare 16 carries. Mange af disse kom på løb på indersiden, hvilket man må forvente bliver svært at gentage overfor The Williams Wall, som består af hhv. Pat og Kevin Williams. En af de bedste DT duoer i hele ligaen. På linebacker positionen har Vikings ligeledes nogle ufatteligt stærke spillere mod løbet, især Chad Greenway og E.J. Henderson skiller sig ud, mens de i deres secondary har solidt tacklende cornerbacks som Antoine Winfield og den stærke safety Madieu Williams. Derfor har jeg også svært ved, at se Frank Gore gentage bare halvdelen af sidste weekends bedrift, og jeg tror begge hold vil få svært ved at løbe bolden effektivt. Dog med en lille fordel til Vikings.

Kampen vil blive afgjort af, hvilken offensiv kordinator der har sin QB bedst indstillet på en hævet arbejdsbyrde i forhold til de første par uger. Her anser jeg det for væsentligt, at Brett Favre hidtil har taget fornuftige beslutninger (23 af 27 mod Lions i sidste weekend), ikke forceret sine kast (0 interceptions) og sørget for at holde sine playmakers aktive igennem kampen. Vikings har en væsentligt bedre dybde på skill-positionen WR end 49′ers og spørgsmålet er om ikke både Harvin, Rice og Berrian ville være sikre startere i 49′ers. Desuden mangler vi stadig, at se Shaun Hill tage en kamp over og føre sit hold til sejr, hvilket er svært at forestille sig (på trods af hans 9-3 record som starter) med de nuværende våben til rådighed. Bedste bud på offensive playmakers er Isaac Bruce som alle husker fra Rams “Greatest show on turf” fra 1999 sæsonen, men det er trods alt 10 år siden og meget vand er løbet igennem åen siden dengang. Ellers skal Hill sætte sin lid til Vernon Davis, et top draft pick (5th overall) fra 2006 draften, men meget afhænger af 49′ers træningstab vilje til at løslade ham fra blocking-assignments, hvor han er en af de absolut bedste i ligaen.

Jeg tror på en relativt sikker Vikings sejr, i en kamp der vil være præget af begge holds problemer med at løbe bolden og jeg tror vi skal godt ind i tredje, fjerde quarter for en afgørelse. Dog hæfter jeg mig ved, at 49′ers offensive kordinator Jimmy Raye holdt fast i løbet i første uges sejr over Cardinals på trods af, at det på intet tidspunkt fungerede optimalt (Frank Gore, 22 att. 30 yds). Hvor længe han stædigt holder fast i denne målsætning mod Vikings kan meget vel have direkte indflydelse på resultatet af kampen. Jeg tror at Brett Favre viser sine kendte egenskaber som en ægte gunslinger kaster for 240-280 yards med et par touchdowns eller tre og at Vikings hiver en solid 27-16 sejr hjem.

Leave a comment