Indblik: NY Giants 2008

May 1, 2008 at 12:31 am (NFL) ()

Jerry Reese, Tom Coughlin og Spagnuolo har på få år vendt en underpræsterende football-stormagt fra slum og middelmådighed, til den mest gunstige position nogen franchise nyder i dagens NFL.

Så er spørgsmålet blot; hvordan er det gået til?

Gennem velovervejet, kalkulerende, informationshungrende, Best-Prospect available approach samt sidst, men bestemt ikke mindst; held. Giants har igennem de seneste år undergået en absurd transformation og midlet har været det samme som gør Arsenal succesfulde i NY London og FCK (til dels) i NY København.

Globalisering!

Som jeg skrev til Draftdays preview af Giants 2008 draft:
Det fantastiske ved at spå om Giants draft er meget spøjst, at det er fuldstændig galimatias at gøre sig klog på. Giants udelukker 50-60 procent af samtlige spillere udfra den, yderst omfattende, psykologiske testing. Det er ikke umiddelbart til, at finde det store info om på nettet da Giants selvfølgelig ikke har interesse i, at oplyse andre om deres udskilningsproces. Personligt tror jeg meget på en End på førstedagen af den simple årssag, at meget af Giants defensive succes skyldtes Spagnuolos komplekse rotationsblitz system (har ikke fundet på et passende navn – for now). Derfor ville en End give mening da
man ikke “behøvede” at rykke Kiwi tilbage på End (og dermed begrænse sine Blitz muligheder), og man var ikke decideret “afhængig” af Strahans eventuelle exit. Desuden ville Justin Tuck stadig kunne spille UT på adskillige Downs og dermed bevare uforudsigeligheden i det grusommeste passrush known to mankind. Ellers en glimrende gennemgang af Needs, historie og bla bla.. En personlig favorit med sidste pick i 3 runde er Tim Zbikowski som, umiddelbar dårlig værdi overset, ville være et nice fit som Hitman nede bagved. I crave Zbikowski!
Free agency
Giants har været meget tilbageholdende i free agency og har kun tilføjet tre nye spillere. Quarterback David Carr skal kæmpe om jobbet som primær backup for Eli Manning, og linebacker Danny Clark og safety Sammy Knight bidrager med dybde på to udsatte positioner. Tre nøglespillere fra 2007-sæsonens Super Bowl mandskab, safety Gibril Wilson samt linebackers Reggie Torbor og Kawika Mitchell er væk, og det samme er defensive tackles William Joseph og Manny Wright. Tiltrækningskraft, brand, staff og udviklingsmuligheder er hvad der skaber dynastier, et sådanne kan NY Giants meget vel være i begyndelsen af. Talentmassen (alder(mentalt)xIntangibles) er enorm på den nuværende roster og det bliver en ekstremt spændene proces, at følge hvordan Depth Chart udvikler sig frem mod sæsonåbningen. Nok pladderhumanisme. Nu til det faktuelle.

Giants “solgte” i 2004 sin draft for, at sikre sig fremtidens signalcaller. Dette har, især i NY‘s sportspresse, ført til heftig kritik og diverse beviser på, at Giants dummede sig. Det mest lysende eksempel herpå er ‘cost-benefit’ argumentet omkring, at Shawne Merriman, Nate Keading og Phillip Rivers skulle være at foretrække over Eli Manning. Derfor – Lad os kort undersøge den helt kyniske sammenligning mellem Giants draft 2004+5 og Chargers ditto. Hensigten er lettere pompøs: At dekonstruere samtlig kritik af NY Giants staff.

Giants 2004/5:

1. Eli Manning, QB
34. Chris Snee, OG
43. Corey Webster, CB
74. Justin Tuck, DE
97. Reggie Torbor, LB
110. Brandon Jacobs, RB
136. Gibril Wilson, S
186. Eric Moore, DE
164. Wesley Britt, OT
168. Jamaar Taylor,WR
177. Wes Simts, OT
242. Scott Mruczkowski, OC
253. Isaac Hilton, OT

Chargers 2004/5

4. Phillip Rivers, QB
12. Shawne Merriman, LB
28. Luis Castillo, DE
35. Igor Olshansky, DT
61. Vincent Jackson, WR
65. Nate Kaeding, K
66. Nick Hardwick, OC
98. Shaun Phillips, LB
130. Darren Sproles, RB
133. Dave Bell, DE
154. Michael Turner, RB
169. Ryan Krause,TE
204. Ryan Bingham, DT
209. Shane Olivea, OT
254. Carlos Joseph, OT

Umiddelbart vil jeg vove at påstå, at Giants byggede det helt grundliggende fundament for SB XLII sejren ved IKKE, at gå efter flash, hype etc, men ved velunderrettet “intelligence”. Forstået på den måde, at scouting afdelingen i første omgang nøje gennemgik draftens materiale udfra Tom Coughlin, Spagnuolo og co. instruktioner. Efterfølgende har en anden del af NY’s “intelligence” aktivt sorteret de profiler der ikke passer til det elusive storbyliv fra. Sidst, men ikke mindst agerede Giants på selve draftday efter denne efterretning. Altså kan man argumentere for, at ved maksimal udnyttelse af omgivelserne har Giants skabt byggestenen for noget stort. En sidenote er, at man ligeledes har maksimeret nytten af spilleres “stjernestatus”. Et eksempel er Michael Strahans mentor rolle for Justin Tuck, Osi Umenyiaro osv (noget der vækker glædelige minder om LT’s effekt på Harry Carson og co.), et andet er Tiki Barbers “kritik” af Giants organisation. Bullshit!

Tiki har oplært både Derrick Ward og Brandon Jacobs, er selv en back af Tom Coughlin, nød total tilbedelse af samtlige Giantsfans og har generelt skabt sig selv UD FRA sin tilknytning til Giants. Konspirationer kan man sløjfe som nonsens eller man kan forsøge, at forstå de faktuelle data til grund herfor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: